Eredmény: DEAC – MVSC2:3 (9, -21, 15, -18, -12)

Vezette: Bodrogi László, Suba István Nézőszám: 40 fő.

Miskolci VSC: Fülöp Csenge, Zsofnyák Márta, Papp Bernadett, Bagi Alexandra, Papp Dóra, Szikora Evelin. Csere: Czipa Anett (libero), Braun Dóra, Tóth Fanni.

Tudtuk, hogy egy nehéz mérkőzés vár ránk, ráadásul kötelező legalább egy pontot szereznünk ahhoz, hogy megőrizzük az ötödik helyet a csoportunkban. Hát, finoman szólva sem így alakult az első játszma. Mint ha az utazás okozta rövidség és a bemelegítés kényszerű rövidítése megzavarta volna a lányokat. Magyarul szólva, állva maradtunk a rajtnál és ez az első játszmában el is döntötte a sorsunkat.

Átbeszéltük a fejlesztendő pontjainkat és a lányok a második játszmában végig dominálva, megérdemelten nyerték az etapot.

Hurrá, de jók vagyunk! Gondolhattuk, viszont a DEAC a korai előnyével jól gazdálkodott és bizonyította, hogy két csapat van a pályán. 2:1 nekik.

A negyedik szett, mint ha azt akarta volna bizonyítani, hogy a jobb oldali pályán játszók sikeresebbek, ismét nekünk kedvezett. A két csapat 9:9 állásig fej-fej mellett haladt, majd két állásban is megállíthatatlanul tudtuk az akaratunkat rákényszeríteni az ellenfelünkre, megérdemelve az újabb játszmanyerést.

Az ötödik játszma felért több Főnix madár feltámadással. Kezdetnek 1:6 a DEAC javára. Normális esetben itt eldől minden. A lányokon viszont látszik, hogy akarják a győzelmet és érezhető rajtuk, hogy képesek is erre. Térfélcsere 5:7 állásnál. A negatív szériát 6:10 állásnál időkéréssel sikerül megállítani. … és indul a miskolci varázslat. 11:10 ide és nincs megállás, az egyéni teljesítmények és a csapat reje győzelemre vezet minket. Szép volt LÁNYOK!

Edzői nyilatkozat (Kerekes Attila): A lányok kivétel nélkül a győzelemre törtek és a csapat még a nehezebb időszakok alatt és után sem tört össze. Mindig volt valaki, aki tovább lendítette a szekerünket a megérdemelt győzelem felé.