Hat mérkőzést vívott, s végül az ötödik helyezést szerezte meg az Antalyában megrendezett Grand Slam-tornán a Miskolci VSC fiatalja, Sáfrány Péter.

A 90 kilogrammban a junior-világbajnok Sáfrány Péter három remek győzelemmel kezdett, begyűjtötte a szerb Brasznyovics, a szlovák Barto és a tadzsik Usztoprijon skalpját is. A negyeddöntőben a világbajnoki bronzérmes japán Murao ellen is nagy csatát vívott, de ebből végül riválisa jött ki jobban. A vigaszágon a brazilok kontinensbajnoka, Rafael Macedo ellen lehetett javítani, s a Miskolci VSC huszonegy esztendős fiatalja egy ügyes kontrával meg is tette a magáét, ipponnal kvalifikálta magát a bronzmérkőzésre!

Nagyon nehéz feladat várt rá: a hazaiak favoritja, az idei párizsi Grand Slam győztese, az Európa-bajnok Mihael Zgank várt rá. Sáfrány Péter keményen beleállt a csatába, a felek két-két intésig jutottak, amikor egy szőnyegszéli helyzetnél Zgank rutinosan kihasználta ellenfele irányváltását, s véget vetett a csatának. A miskolci fiatal remek szereplése és ötödik helyezése háromszázhatvan olimpiai pontot is hozott számára, ezzel nagy lépést tesz majd előre a világranglistán is a Párizst követő olimpiák reménysége.

Teljes cikk: https://www.judoinfo.hu/index.php/homepage/kiemelt/22209-safrany-peter-otodik-a-torok-grand-slamen