A Miskolci Vasutas Sport Club felnőtt női csapata a hétvégén részt vett a Miskolcon megrendezésre kerülő I. Borsodi Strandkézilabda Kupán, ahol elvárásokon felüli eredményt értek el a rangos mezőnyben.

Apatóczky Máté edző így értékelte a hétvégi tornát:

„Az első mérkőzést döcögősen kezdtük, csak ismerkedtünk a tereppel és sok hibával játszottunk. A lányok mindezek ellenére is, nagyon szépen megoldották a helyzeteket, szép gólokat tudtak lőni, így sikerült nyerni a Miskolci Jolandák csapata ellen, akik a ’’tapasztalat előnye’’ ellenére, kiemelkedően játszottak, ezúton is gratulálok nekik, és köszönjük a sportszerű, szép játékot.

A második meccset a BSK- csapat ellen játszottuk, ami igazi presztízs mérkőzésnek számított. Sikerült javítani az első meccsen kijött hibáinkon, és a lányok sorra dobták a kétpontosokat, ami mellé kiváló kapusteljesítmény is járult, ez meghozta a sikert, így bekerültünk a torna döntőjébe. A 2:0-ás győzelem ellenére, gratulálok a BSK-s lányoknak is, ügyesen játszottak ők is.

A döntőben a Szolnok csapatával kerültünk szembe, ami véleményem szerint a torna egyik legkiélezettebb meccse volt. Az első félidőt aranygóllal megnyertük, majd a másodikban, és a szétlövésben kikaptunk ugyan, összességében elégedett voltam a lányok teljesítményével. Úgy vélem itt az a csapat nyert most, aki kevesebb hibával játszott. A Szolnok csapatának ezúton is szeretnék gratulálni, megérdemelten lettek ők a bajnokok.

Ebben a felállásban ez volt az első tornánk, ami számomra egy nagyon pozitív élményként fog megmaradni, mivel a lányok nagyon ügyesek voltak, és minden elvárásaimat felülmúlták azzal, hogy sikerült a második helyen végeznünk. A héten még készülünk a következő megmérettetésre, és igyekszünk csiszolni a hibáinkon, ugyanis Berekfürdőn lépnek pályára a lányok, ahol két csapat is jelen lesz a miskolci tornáról. Oda is kitűztük a saját kis célunkat, és reméljük ott is hasonlóan szép eredménnyel tudunk majd zárni. Nagyon szépen köszönöm nekik az eddigi szép edzésmunkát, és gratulálok a lányoknak itt is!

A csapat tagjai:
Nagy Réka
Pipicz Petra
Sidlovics Eszter
Fucsku Andrea
Horváth Fruzsina
Deák Klaudia Réka
Farkas Patrícia
Flaskó Lilian
Kis Titanilla

Edző:  Apatóczky Máté