2020. január 12. vasárnap

Herman Ottó Gimnázium

Vezette: Hóbor Béla, Szabó Attila

Miskolci VSC – Hercules SE 3:2 (12, -23, 14, -23, 12)

Miskolci VSC: Fülöp Csenge, Zsofnyák Márta, Papp Bernadett, Bagi Alexandra, Kerepesi Zsófia, Szikora Evelin. Csere: Papp Dóra (libero), Braun Dóra.

Úgy kezdtünk, ahogy a hazai pályán kell: 12:0 ide! Innentől kezdődően a Hercules is magára talált, de sikerült a játszma végéig kézben tartani az irányítást és behúzni a győzelmet. A második etap is szépen alakult, a végjátékban azonban elkövettünk néhány hibát és ezzel egyenlíteni tudott az ellenfelünk. A következő periódusban ismét sok energiát mozgósítottak a lányaink és nagyon simán hoztuk le a játszmát. Véleményem szerint, itt kevésbé tanultunk az első játszma után történtekből. Minden jól alakult a végjátékig, fej-fej mellet érkeztünk a végjátékhoz, itt viszont hoztunk néhány kevésbé jó döntést, amit az ellenfelünk ki tudott használni. 2:2

Kétszer tudtuk hozni a vezetést jelentő játszmát, a Hercules viszont mindkétszer egyenlített. Ez már az idegek és a bátorság harca lesz! Hú! Ennél jobban rövidítést nem is lehet kezdeni. Meggyőző vezetést tudhattunk magunk mögött a jó nyitások és a csapatjáték kifinomultsága miatt. Mi is következhetne ezután? Naná, hogy az ellenfél egyenlít: 11:11. behúzunk két fontos pontot, közel a győzelem. 13: ide és már a mi pontjaink jönnek. Győzelem!!!

Kerekes Attila: Az első és a harmadik, sima játszmanyerés után kissé könnyelművé váltunk, de ezt a csapat fiatalságának a számlájára írom. A döntő játékrészben a szívünkkel és a hitünkkel tartottunk itthon két pontot. Gratulálok a lányoknak, egyre szebb és eredményesebb játékot látok tőlük!