2023.05.19. Megyei U-14-es bajnoki mérkőzés Papp J. pálya
Mezőkeresztes – MVSC Miskolc  2 : 4 (1 : 2)

MVSC Miskolc: Terbe: Szalóczi , Dancsák, Vágási, Lengyel Cs, Bihari, Stefán Levente, Viskolcz, Sidlovics 
Csere: Kiss, Pálházi, Csordás
Gólszerző: Vágási ( 2 ), Sidlovics, Viskolcz

A szezon utolsó bajnoki mérkőzésén, nagyon jó pályán a hazaiak nagy elánnal léptek pályára, ugyanis a többi mérkőzés szerencsés alakulása esetén még bronzérmesek is lehettek volna.  Nehéz mérkőzésre számítottam, hiszen az esős időjárás miatt nem edzettünk a héten, és a keret több játékosa is iskolai kirándulásról érkezett a mérkőzésre.  A keresztben felfestett és leszűkített pálya is gondot okozott a támadó játékunkban. A hazaiak jól tömörültek a kapujuk előtt és a számukra még elérhető bronzérem növelte a harci kedvüket. Agresszívan játszottak, jól védekeztek és próbálták gyors támadásokkal és átlövésekkel veszélyeztetni a kapunkat. Lassan átvettük az irányítást, meddő mezőnyfölényben játszottunk, de veszélyt nem jelentettünk a hazaiak kapujára. Mi a megszerzett labdákat próbáltuk megbecsülni és a széleken a védelem mögé kerülni, de az utolsó átadások pontatlanok voltak vagy a kapu előtt rossz megoldást választottunk.  A félidő közepén egy átlövésből a hazaiak megszerezték a vezetést, amit komoly védelmi hiba előzött meg. A csapatot gyorsan átszerveztem és agresszívabb játékot kértem és Vágási két góljával sikerült megfordítani az eredményt. A félidő jót tett a csapatnak, átbeszéltük a problémákat és bátrabb játékot kértem a játékosaimtól.  Elkezdtük kicsit gyorsabban járatni a labdát, többet futottunk, mint a hazaiak és gyorsan sikerült növelni az előnyünket.  A kétgólos hátrányban lévő hazaiak egyre bátrabban játszottak, sokszor beszorítottak a kapunk elé és Terbe bravúrjaira volt szükségünk, hogy ne kapjunk gólt. A kitámadó hazaiak egy védelmi hibánk után szépítettek, de egyre nagyobb területeket hagytak nekünk, amit sikerült kihasználnunk és egy sikeresen végig vitt kontra után, Viskolcz lőtt az ellenfél kapujába. Végül magabiztos győzelmet arattunk egy jó csapat ellen. A mai teljesítményéért a csapat valamennyi játékosa dicséretet érdemel.

Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített nekem és az U-14-es Megyei csapatomnak a bajnoki ezüstérem megszerzésében. De külön kiemelném és megköszönném Szatmári István edző kolléga együttműködését és segítségét, valamint a visszajátszó játékosaiknak a mérkőzéseken nyújtott teljesítményét és hozzáállását.

Edző: Dőri Sándor


2023.05.07 Megyei U-14-es bajnoki mérkőzés Papp J. pálya
MVSC Miskolc – ÓZD 3 : 0 (1 : 0)
MVSC Miskolc
: Terbe: Csordás, Dancsák, Vágási, Lengyel Cs, Bihari, Szalóczi, Fecske, Kocsis,
Csere: Kiss, Viskolcz.
Gólszerző: Csordás (2), Fecske.

Nehéz mérkőzésre számítottam, hiszen a keret valamennyi játékosa, szombaton is pályára lépett. Öten a regionális U-14-ben játszottak, míg a többiek U-13-as tornán vettek részt.
A nagyon jó felépítésű Ózdiak számára még elérhető a bronzérem, ezért a vendégek támadólag léptek fel és próbálták irányítani a játékot. Meddő mezőnyfölényben játszottak, de veszélyt nem jelentettek a kapunkra. Mi a megszerzett labdákat próbáltuk megbecsülni és gyors kontra támadásokkal a széleken a vendég védelem mögé kerülni, de az utolsó átadások pontatlanok voltak, vagy a kapu előtt rossz megoldást választottunk. Sajnos a fáradtság egyre jobban látszódott a játékunkon. A félidő végére a vendégek is elkezdtek fáradni és átvettük a játék irányítását. Sorozatban végeztük el a szögleteket, de nem jelentettünk veszélyt az ellenfél kapujára. Már azt hittük gól nélkül megyünk pihenőre, mikor Fecske indítását, Csordás kapásból lőtte a hálóba. A félidő jót tett a csapatnak, átbeszéltük a problémákat és bátrabb játékot kértem a játékosaimtól. Elkezdtük kicsit gyorsabban járatni a labdát, többet futottunk, mint a vendégek, de a fáradtságtól lassúak és körülményesek voltunk. A vendégek egyre bátrabban játszottak, sokszor beszorítottak a kapunk elé és Terbe bravúrjaira volt szükségünk, hogy ne kapjunk gólt. A kitámadó vendégek egyre nagyobb területeket hagytak nekünk, amit sikerült kihasználnunk és Fecske egyéni akció, Csordás pedig egy sikeresen végig vitt kontra után talált az ellenfél kapujába. Végül magabiztos győzelmet arattunk egy masszív jó csapat ellen. A csapat hozzáállásával elégedett vagyok és a második félidőben nyújtott teljesítménye miatt dicséretet érdemel. Terbe, Szalóczi, Viskolcz, Fecske és Csordás játéka és hozzáállása kiemelkedett a mezőnyből.

Edző: Dőri Sándor


2023.04.01 vasárnap U-14. Megyei bajnoki mérkőzés 16. forduló Papp J pálya
MVSC Miskolc – Bükkábrány  4 : 7 ( 2 : 4) 
MVSC Miskolc: Terbe: Dancsák, Vágási, Balog, Lengyel Cs,  Fecske, Matiscsák, Csordás Sidlovics.Csere: Kiss.Gólszerzők: Sidlovics, Matiscsák, Balog, Kiss.

Jó időben de, játékra alkalmatlan, nagyon mély talajú. sáros pályán a csapatom támadólag lépett fel a csoport kiemelkedően legjobb csapata ellen. Határozott és agresszív játékunkkal sikerült meglepni a vendégeket és egy kapusról kipattanó labdát értékesítve az 5. percben megszereztük a vezetést. A gólunk után továbbra is jól játszottunk, de a kínálkozó helyzeteket nem tudtuk értékesíteni, pedig 2x a kapussal álltunk szemben, egyszer pedig az üres kaput nem találtuk el. A vendégek a félidő közepétől növelték az iramot, mi kezdtünk elfáradni, egyre több hiba csúszott a védekezésünkbe és 8 perc alatt 4 gólt rúgott nekünk a csoport gólkirálya. Ez különösen azért volt fájó, mert felkészültünk a támadóból. A második félidőt ismét jól kezdtük, támadólag léptünk fel, és odaszegeztük a vendégeket a kapujuk elé, de sajnos a helyzeteinket sorra kihagytuk és ezt a rutinos Bükkábrányiak kihasználták és két újabb gólt szerezve eldöntötték a mérkőzést.  Ez a két gól végleg megpecsételte a sorsunkat. Sikerült még kozmetikázni a mérkőzés végeredményén, de az erőfölényben lévő, minden tekintetben jobb és képzettebb vendégek megérdemelten nyertek. A mai mérkőzésen a védekezésünk totális csődöt mondott, hibát hibára halmozott. Sajnos a morális válságban lévő, önbizalom hiányban szenvedő, vissza játszó játékosok, Fecske kivételével nem tudnak segíteni. A csapat a mai meccset már a kezdés előtt elveszítette, hiszen ketten a mérkőzés előtt beteget jelentettek, az egyik visszajátszó játékos pedig meg sem jelent.  A mai mérkőzésen senki sem nyújtott elfogadható teljesítményt, de Fecske Attila hozzáállásával és akaratával kiemelkedett a csapatból.                                      

Edző : Dőri Sándor