4. forduló
Hétvégén került megrendezésre a leány U15-ös korosztály alapszakaszának utolsó fordulója. Az előző tornáról úgy zártuk az értékelést és a további várakozásokat, hogy a csapat további győzelmet/győzelmeket szerezni utazik Dunakeszire a 4.fordulóban.
Az első mérkőzést a hazai csapattal játszottuk és a várakozásnak megfelelően sikerült ismét győzelmet aratni. A lányok az edzéseken tanultakat szépen alkalmazták, a játék egyre jobban összeáll. A lelkes hazai csapat ellen végül sikerül megszerezni az újabb győzelmet.
VSD Dunakeszi 1-3 Miskolci VSC (14-25, 16-25, 25-22, 7-25)
A torna második mérkőzésén a debreceni Eötvös DSE csapata ellen játszottuk. A két mérkőzést a sorsolás szerint egymás után kellett lejátszani és ez egy kicsit érződött most a lányokon. Minden szettben sikerült pontokkal vezetni, de még egy kicsit a rutin hiánya megbosszulta magát és nem jöttünk ki jól a végjátékokból. A debreceni csapattal sikerült egy izgalmas jó mérkőzést játszani, ami a lányok további fejlődése miatt, mind rutin, mind a játékot tekintve hasznos volt.
Miskolci VSC 1-3 Eötvös DSE (19-25, 25-20, 18-25, 20-25)

Összességében elmondható, az alapszakasz mérkőzései a fiatal csapatunknak remek lehetőségek voltak annak érdekében, hogy 3-4 hónapot követően a nagypályás röplabdát és azok elemeit valódi téthelyzetben megismerjék és fejlődjenek.
A középszakaszra kitűztük céljainkat, ennek megfelelően dolgozunk tovább! Hajrá Miskolci VSC!
Edző: Jakó Imre

3. forduló
U15-ös csapatunk az alapszakasz 3.fordulójában Budapestre látogatott, ahol az első mérkőzésén, a hazai KSE csapata volt az ellenfél. Döcögősen indult a játék, de a lányok egyre jobban bele melegedtek és érezték, hogy ezt a mérkőzést meg lehet nyerni. Kiélezett labdamenetek, hullámzó teljesítmény, de végig lehetett látni rajtuk, hogy megjött az étvágy. Életük első 5.szettes mérkőzését lejátszva, 2 órán keresztül dolgoztak a sikerért, mely nem maradt el. A hazai csapat ellen sikerült megszerezniük a várva várt első győzelmet az U15-ös korosztályban. 

– MVSC 3-2 KSE (14-25, 25-17, 25-18, 20-25, 15-8)
A torna második mérkőzésén a DEAC csapata volt az ellenfél. A Debreceni csapat rutinos játékosait is sikerült meglepni, sikerült egész szép röplabdát játszani. Sajnos az első maratoni mérkőzés, egyre jobban érződött a lányokon és ezt az ellenfél ki is használta, végül megnyerte a mérkőzést. Ami pozitívum volt, hogy helyenként egész jól vissza köszönt az a játék, amit edzéseken kezdenek megtanulni és ezzel a rutinosabb debreceni csapattal szemben is sikerült szettet nyerni.

– MVSC 1-3 DEAC (21-25, 8-25, 27-25, 6-25)
Összességében elmondható, hogy folyamatosan haladunk előre, egyre jobban működnek csapatként és sajátítják el a nagypályás röplabda elemeit!Az első siker reméljük további lendületet ad a csapatnak és a következő fordulóban is sikerül majd ismét győztes mérkőzésről is beszámolni.
Edző: Jakó Imre 

Beszámoló az U15 röplabda csapat első fordulójáról

Elkezdődött a 2022/2023-as szezon. Az előző szezonban szereplő teljes csapat kiöregedett ebből a korosztályból, így ennek az idénynek, egy teljesen új összetételű és a korosztályt tekintve fiatal csapattal vágtunk neki a bajnokságnak. A lányok 4 hónapja még U13-ban, mini csapatként játszottak, a váltás nagy pályára pedig mindig egy hatalmas lépcsőt jelent a gyereknek. Új felállás, állásrendek, posztonkénti játék, terület növekedés, ezek mind új körülmények, melyekhez rövid időn belül kell alkalmazkodni. Ennek tükrében dolgoztunk az edzéseken és haladtunk lépésről lépésre. Az első bajnoki mérkőzésre a kitűzött célunk az volt, hogy az állásrendet maradéktalanul tudjuk, illetve egy alap játékszerkezetet rakjunk össze, amiből tudunk majd tovább fejlődni. Az első mérkőzésen a Nyíregyháza rutinos csapatával találkoztunk, ahol nem csak a rutin, de az erőfölény is megmutatkozott, leginkább a nyitások hatékonyságában, mivel gyors labdák érkeztek, így a nyitás fogadásokkal voltak problémáink. A második mérkőzésen az Újpest csapata volt az ellenfél és itt is látható volt, hogy már egy érettebb csapat ellen játszunk. Összeségében elmondható, hogy a kitűzött alap célunkat elértük, a lányok az 5+1-es állasrendet megtanulták és az alapjáték működött. Ennek örülök, hiszen erre tudunk építeni. Mérkőzések kellenek még a fiatal csapatomnak, hogy a rutint ők is megszerezzék, illetve edzéseken a látottakból kiindulva dolgozunk tovább, de elmondható, hogy jó úton járunk, lehet rájuk számítani!

Edző: Jakó Imre

A képen látható csapat névsora:
Első sor: Pálmai Lili, Vörös Gréta, Hornyák Nóra, Bodnár Dóra, Béres Blanka, Pető Kamilla
Hátsó sor: Nagy Borbála, Fésűs Jázmin, Kiss Luca, Karmanóczki Fanni, Béres Lilien, Bodnár Viktórai, Szoboszlai Boglárka, Berkő Dalma