U-14 Megyei Bajnokság Nyugati csoport 11. forduló elhalasztott mérkőzés
időpont: 2022.04.14.

Nyékládháza – MVSC Miskolc 1:2 ( 1:1 )

MVSC Miskolc: Győri-Potornai – Varga, Stefán József, Karádi Botond, Karádi Bálint, Gyuricza, Valánszki, Barsi, Szabados.
Csere: Kocsenga, Darabos, Vadicska, Stefán Levente
Gólszerző: Varga, Kocsenga

A nagyon rossz minőségű pálya talaja, döntően befolyásolta a csoport rangadóját. A hazaiak minden labdával az átlagon felüli gyorsasággal rendelkező egyetlen csatárukat keresték, akivel a védőink elég nehezen tudták tartani a lépést. Mezőnyfölényben, de lassan és körülményesen játszottunk, a széleken nem voltunk elég hatékonyak, a kapura kevés veszélyt jelentettünk, mert a hazaiak jól védekeztek. A betömörülő védők ellen végül Varga átlövése utat talált a hálóba, amit a hazaiak egy védelmi hibát kihasználva gyorsan kiegyenlítettek.

A második félidőben tovább gyűrte egymást a két csapat, a kapuk ritkán forogtak veszélyben, érezni lehetett, hogy egy újabb gól bármelyik oldalra eldöntheti a mérkőzést, amelyen egymás hibáiból éltek a csapatok. Rengeteg volt a rossz passz mindkét oldalon. Végül a szerencse mellénk állt, hisz Valánszki, Kocsengán megpattanó lövését a hazaiak kapusa bevédte. A vezetésünk után a hazaiak kitámadtak, több területünk nyílt és ígéretes támadásokat vezettünk, de újabb gólt már nem tudtunk szerezni. Végül kiegyenlített döntetlen szagú mérkőzésen szerencsés győzelmet arattunk. A hozzáállásáért minden játékos dicséretet érdemel.
A csapat győzelmével 6 pontra növelte előnyét a bajnoki címért folytatott versenyben a legnagyobb riválisa előtt.

U 14 Megyei bajnokság Nyugati csoport 15. forduló
időpont:2022.04.16.

MVSC Miskolc – Mezőcsát 13:1 ( 5:0 )

MVSC Miskolc: Vágási – Makranczi, Varga, Sinkovicz, Vadicska, Gyuricza, Stefán József, Darabos, Mestellér
Csere: Stefán Levente, Fogarasi
Gólszerzők: Gyuricza ( 4 ), Vadicska ( 2 ), Darabos ( 2 ), Mestellér ( 2 ), Stefán Levente ( 2 ), Stefán József.

Nagyon gyenge képességű csapat ellen, magabiztos győzelem. A mérkőzés előtti esőtől csúszóssá váló pályán, egyből magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, de játékunkat sok pontatlan átadás és az egyénieskedés jellemezte az első félidőben.

A második félidőben már jobban játszottunk és sorra alakítottuk ki a helyzeteinket, amelynek nagy százaléka, a kapu előtti rossz döntések miatt kimaradtak. A vendégek csak a védekezéssel törődtek, kósza ellentámadásokat vezettek és egy ilyenből egy szerencsés gólt szereztek. A második félidőben már csak a gólkülönbség volt kérdéses, amely nagyobb odafigyeléssel, jobb helyzet kihasználással sokkal nagyobb különbségű is lehetett volna.

A mérkőzésen Gyuricza, Varga, és Vadicska emelkedett ki a teljesítményével.

edző: Dőri Sándor