Kezdőlap arrow Híreink arrow MVSC:Stadionrekonstrukció Miskolcon - Elkezdődött a munka a "Papp Jóskán"  
2018. január 20.
MVSC:Stadionrekonstrukció Miskolcon - Elkezdődött a munka a "Papp Jóskán" PDF Nyomtatás E-mail

2015.06.30.

Stadionrekonstrukció Miskolcon – Elkezdődött a munka a “Papp Jóskán”
Miskolc – Amennyiben minden a terv szerint alakul, akkor az egyetemi pályán lesznek a megyei I-es focimeccsek. 

Legutóbb május közepén írtunk arról, hogy a Szentpéteri kapuban található – volt Honvéd Papp József SE és Miskolci Honvéd – pályára költözhetnek a Miskolci VSC labdarúgói, akiknek azért kell(ene) elhagyniuk a megszokott, Csokonai úti ingatlanjukat, mert augusztusban elindul(hat) a létesítmény rekonstrukciója. Ugyanis az elképzelés közel egy esztendeje az, hogy a reménybeli új diósgyőri stadion építése miatt a DVTK ide, a zöld-fehérek otthonába költözik, s már itt tudná le a 2015/2016-os NB I-es szezon második, jövő tavaszi részét. Hétfőn délelőtt ellátogattunk a megyei kórházzal szemben található pályára, s azt láttuk, hogy nyírják a füvet, illetve egy munkagép földmunkát végez. Amint azt megtudtuk, egyrészt a pályába becsúszott földréteget távolítják el, másrészt a jobb oldal felé eső szektort támasztják meg mintegy 200 köbméternyi földdel. A munkások takarították az épületet, szemetet szedtek, hiszen jó pár hajléktalan is élt a területen. Ezen munkák költsége benne szerepel a stadionrekonstrukcióra szánt keretben, s ezekkel akár már a héten végezhetnek.

Papp_Joska_boon_st09

Szűk, de megfelelne

Bizonyos döntések megszületése még várat magára, de ha minden az elképzelések szerint alakul, akkor az MVSC megyei I. osztályú együttese a bajnoki összecsapásait a frissen átadott Egyetemi Sportcentrumban játszhatja. A pályát ugyan szegélyezik különböző, atlétikához használt részek (dobókör a nehézatlétikához, ugrógödör, stb.), illetve az átépítés miatt a terület mérete is szűkült, a minimális feltételeknek viszont megfelelne. A felnőtt együttes az edzéseket a Szentpéteri kapuban tartaná, csakúgy, mint a Miskolci VSC korosztályos csapatai.

A vasutas pálya szélesítése, gyepének felújítása – információink szerint – augusztus elején indulhat el, legalábbis a tervezők, benne szereplők így szeretnék.

Forrás: www.boon.hu

 

 
< Előző   Következő >
Copyright MVSC - JOOMLA - Created by CKISS