Kezdőlap arrow Híreink arrow Röplabda: Egy játszmát nyert az MVSC  
2018. január 20.
Röplabda: Egy játszmát nyert az MVSC PDF Nyomtatás E-mail

2015.04.03.

Támad az MVSC, sáncol az MTK

 Támad az MVSC, sáncol az MTK - © Fotó: Kozma István

Miskolc – Az élvonalbeli női röplabdabajnokság alsóházi rájátszása harmadik meccsén kikapott az MVSC.
 • Fotók | Albrecht-Miskolci VSC-MVSI vs. MTK Budapest

  A női röplabda NB I 9-12. helyért küzdő miskolciak két nyertes mérkőzés után újabb sikert szerettek volna elérni a jobb erőkből álló MTK ellen, az alsóházi rájátszás harmadik fordulójában.

  Az első pont majdnem egy perces játék után a hazaiaké lett, majd csúnya technikai hibák után 1-4-re alakult az állás. Az MVSC azonban nem adta fel, szívós építkezéssel és helyenként ötletes megoldásokkal a meccsben maradt (4-4). Innentől kezdve azonban csak a fővárosiak voltak a pályán: először elhúztak (5-12), majd kihasználták a zöld-fehérek hibáit (9-18) és úgy tűnt, hogy könnyen nyerik a szettett a nagyon halványan teljesítő hazaiakkal szemben. Aztán a hajrára összekapták magukat Csarkóék, de az MTK-nak „malaca” volt, így előnybe került.

  Lábra álltak

  A második játszma fordulatot hozott: most a budapestiek szédelegtek a pályán és szinte egyetlen épkézláb megoldásuk sem akadt (8-2). Időt kértek, cseréltek, de a második technikai időnél (16-8) már feladták a küzdelmet. Az ugrásszerűen feljavult Albrecht csapata menekülési útvonalat sem hagyott ellenfelének, így innen újra kezdték a meccset a csapatok. Mivel az első két játszma nagyban különbözött egymástól, az volt a nagy kérdés, hogy mit hoz a következő.

  A harmadik felvonás rontott szervákkal kezdődött, majd egymás hibáiból éltek a lányok. Egészséges ütés ritkán adódott, ha előfordult, akkor a hálás közönség nyomban tapsolt. Erőteljesebben játszott az MVSC, a vendégek jobbára a helyüket keresgélték a parketten (12-8). Jött a hullámvasút (14-11, 14-15, 16-15), ezért izgalmakat ígért a befejezés. Dégi került a nyitóhelyre és zsinórban öt pontot csinált: szerváival kétségbe kergette Szajkóékat (16-21) és ezzel elment a „vonat”, nem volt, aki, és ami visszahozza ezt a játszmát.

  A negyedik szettnek jót tett a hazai hátrány, mert emelkedett a színvonal, egyre több élvonalbeli megoldás akadt. Dacosabbá váltak Kovácsék, akik a hálómunkában is egyre szerencsésebbek voltak (12-8). A nézők már a döntő szett gondolatával játszottak (15-10), az MTK azonban összekapta magát, kapaszkodósra váltott (19-22), az MVSC pedig kipukkadt, a gyengébb idegzetű szurkolók nagy bánatára. Így elmaradt az ötödik szett, amely talán meghozta volna a Húsvét előtti „feltámadást”.

  ÉM-KT

  Jegyzőkönyv

  Albrecht-Miskolci VSC-MVSI – MTK Budapest
  1:3 (-21, 14, -19, -23)

  Miskolc, 58 néző. V.: dr. Árpás, Halász.

  Albrecht-Miskolci VSC-MVSI: Szabó B., Kiss E., Szajkó, Kovács E., Csarkó, Sitkey. Csere: Nagy Zs. (liberó), Tomán, Bertók, Kocsis. Vezetőedző: Kerekes Attila.

  MTK Budapest: Lutter, Hackl, Szalma, Dégi, Bleicher N., Tímár E. Csere: Molnár A. (liberó), Benkó, Szabó L., Petőváry, Bleicher R. Vezetőedző: Oláh János.

  Kerekes Attila: – Az összességében hullámzó játékunk hibáit okosan használta ki az ellenfél. Többet vártam a csapattól, saját magunkat vertük meg.

  Oláh János: – Ismerem a miskolciak nehézségeit, remélem, hogy ezeken túljutnak. A meccs küzdelmes, de sok hibával tarkított volt. Szép húsvétot csináltunk magunknak, gratulálok a lányoknak.

  Forrás: www.boon.hu

 

 

 
< Előző   Következő >
Copyright MVSC - JOOMLA - Created by CKISS