Kezdőlap arrow Híreink arrow Röplabda: Az elsőben meglepték a házigazdát  
2018. január 20.
Röplabda: Az elsőben meglepték a házigazdát PDF Nyomtatás E-mail

2015.02.23.

MVSC: Az elsőben meglepték a házigazdát
Az NB I-es női röplabdabajnokság 22. fordulójában vasárnap idegenben játszottak a miskolciak.
 

Pénteken az egyik (Vasas Óbuda), vasárnap pedig egy másik bajnokesélyes ellen kellett pályára lépnie az Albrecht-MVSC-MVSI együttesének, amely – mint ismert – edzőcserén esett át négy nappal ezelőtt: Toma Sándor hét év után elköszönt a Csokonai úttól, helyére a korábbi szakvezető, Kerekes Attila érkezett. A tréner azonban licenc hiányában ugyanúgy nem ülhetett Gödöllőn sem a kispadon, mint a fővárosi piros-kékek elleni hazai összecsapáson. Az előre kiírthoz képest százhúsz perccel később, 18 helyett 20 órakor indult útjára az összecsapás, mivel előbb a klubok juniorjai meccseltek egymással.

Az összecsapás előtt minden a házigazdák mellett szólt, még annak ellenére is, hogy a 21. fordulóban egy betegségek miatt felforgatott alakulattal csak nehezen tudtak nyerni Kaposváron, 3:2-re.

Mindenki hozta

Az első szettben váltakozva estek a pontok, zömmel saját támadásait fejezték be a felek. A felvonás közepétől kezdve átvették a vezetést a miskolciak (14-16), amire sikerült is még rátenni, stabilak maradtak végig, és jó koncentrációval vezetést szereztek, miközben mindenki hozta magát az együttesben. A második játszma elején nem lehetett még látni, hogy nagy különbséggel hozhatja azt a Gödöllő, ám folyamatosan feljavultak, ők vezettek, határozottan röplabdáztak. Az MVSC ekkor már több hibát is vétett, és talán a nyert első menet után picit könnyelművé is váltak. A harmadik szettben, az első technikai időig nem történt „nagy lépés” a GRC-nél, aztán viszont összeszedtek egy hárompontos fórt. Ezt követően hullámvölgybe kerültek a zöld-fehérek, Széles nyitásaival nem tudtak mit kezdeni. Ettől a ponttól kezdve az történt a pályán, amit a házigazda akart, leengedve adták oda a játszmát a borsodiak.

Beragadtak

A negyedik felvonásban picit beragadt a Vasút (5-0), majd 8-3 lett az állás. Ezután összekapták magukat a vendégek, némi esély is mutatkozott, de rontások közbejöttek, el is fáradtak Kovácsék, és az adódó lehetőségeket sem tudták úgy kihasználni, mint azt megelőzően. A célját elérte a meccs, mert az MVSC három nap alatt két komoly együttes ellen egy-egy szettet képes volt nyerni.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

TEVA-Gödöllői RC - Albrecht-Miskolci VSC-MVSI
3:1 (-21, 14, 11, 16)

Gödöllő, 100 néző. V.: Bátkai-Katona, Farkas.

TEVA-Gödöllői RC: Radomszki, Lutter, Takács, Széles, Csengeri, Fritz. Csere: Bánlaki (liberó), Kalotai, Szekeres, Nagy, Lados. Edző: Horváth András.

Albrecht-Miskolci VSC-MVSI: Kovács E., Szajkó, Szabó B., Csarkó, Kiss E., Sitkey. Csere: Nagy Zs. (liberó). Edző: Kerekes Attila.

Horváth András: – Az első játszma elég döcögősen indult, kevés labdát oldottunk meg és a nyitásfogadással is akadtak problémák. A második szettől a játék minden elemében feljavultunk. Gratulálok a lányoknak a győzelemhez.

Kerekes Attila: – Úgy indultunk, hogy bátran határozottan játszottunk, ezért megérdemelt volt a játszmagyőzelem. Utána azonban fejben kiengedtünk és a Gödöllő ezt kihasználta.

Forrás: www.boon.hu

 

 
< Előző   Következő >
Copyright MVSC - JOOMLA - Created by CKISS