Kezdőlap arrow Híreink arrow Röplabda: Kundrák ott lenne az Eb-selejtezőn is  
2018. január 20.
Röplabda: Kundrák ott lenne az Eb-selejtezőn is PDF Nyomtatás E-mail

2015.01.02

Kundrák Eszter (balról a harmadik) az MVSC mezében
Kundrák Eszter (balról a harmadik) az MVSC mezében - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc - Kundrák Eszter átesett a tűzkeresztségen, bemutatkozott a korosztályos válogatottban. 

Nyíregyházán rendezték meg december 28. és 30. között a MEVZA junior (U18-as) női röplabdatornát, amelyen a mieink ellenfele Ausztria, Csehország és Szlovákia volt. A magyar együttes döntőt játszott kedden, a csehek azonban 3:1 arányban jobbnak bizonyultak. A Szabados István szövetségi edző által vezérelt csapatban helyet kapott az Albrecht-MVSC-MVSI fiatal játékosa, Kundrák Eszter is, aki liberó poszton jutott szóhoz.

– Túl vagyok életem első három válogatott mérkőzésén, mindannyiszor felemelő és felfoghatatlan érzés volt hallgatni a Himnuszt… – mondta az Észak-Magyarországnak a 14 esztendős sportoló, aki azt is elárulta, hogy miként került be a keretbe: – Néhányan lemondták a válogatottságot, és megüresedett egy liberó poszt is, mindez már december elején kiderült. A szakemberek „szétnéztek” a kisebbeknél és engem javasoltak, többek között a klubedzőm, Toma Sanyi bácsi is. Utána részt vettünk egy háromnapos edzőtáborban, s akkor dőlt el véglegesen, hogy ott leszek Nyíregyházán. Nagyon feldobott ez a lehetőség, élveztem ezt a pár napot, a meccseket, sajnálom, hogy a döntőt elveszítettük.

Kundrák Eszter a szabolcsi felmérő után Kartalra utazott, ahol a többiekkel újabb közös edzőtáborozáson vesz részt, ugyanis a csapat rövidesen Törökországban vív Eb-selejtezőket.

– Oda csak tizenketten mehetnek a tizennégy játékos közül, jó lenne benne lenni… – fogalmazta meg ezen tervét az Albrecht-MVSC-MVSI szélső ütője-nyitásfogadója, majd még az alábbiakat tette hozzá: – Köszönöm mindenkinek, aki segített abban, hogy eddig eljuthattam, remélem, a bajnokságban még sok győzelemnek fogunk örülni a többiekkel, úgy, hogy én is sokat leszek a pályán…

Rajta múlik

A fiatal játékosnak sportos a családja, hiszen édesapja, Kundrák Gábor labdarúgó volt, míg édesanyja, Kundrákné Pallós Zsuzsa szintén az MVSC-ben röplabdázott, 1988-tól 2000-ig.

– A legjobb eredményünk az Extraligában elért hatodik hely volt, akkor Kőhalmi Richárd vezetőedzőként, Buza Attila pedig edzőként irányította a csapatot – emlékezett vissza Pallós Zsuzsa. – Manapság elsősorban nézőként járok ki a Kubikba, de amióta elhunyt Szlovák Aurél, „Ari” bácsi, azóta általában én vezetem a jegyzőkönyvet a csapat mérkőzésein.

Az egykori röpist ezt követően lányáról kérdeztük, hogy egyenes út vezetett-e számára ezen sportágig?

– Eszter 2000. szeptember 25-én született, és ezt követően még játszottam a MEAFC-ban, ahol mindig mellettem volt. Táncolt, mazsorettezett, futsalozott, úgyhogy sok mindent csinált, nyaranta pedig beállt közénk, amikor barátokkal strandröpiztünk. Természetesen megmutattam neki a különböző érintéseket, amikre igazából ő volt kíváncsi, ő kérte, mostanság azonban már nem szólok bele semmibe, mert a klubnál megkapja a szükséges terhelést, oktatást. Ez a korosztály, amiben szerepelt, nem az ő korosztálya, a 2000/2001-eseknél a nyáron választottak ki tizenhat embert, őt is, mint szélső ütőt, és 2015-ben már ez a társaság is fog tornákra járni. Hogy meddig juthat? Ez elsősorban rajta múlik, mi segítjük, amiben és ahol csak tudjuk…

Forrás: www.boon.hu

 

 
< Előző   Következő >
Copyright MVSC - JOOMLA - Created by CKISS