3. forduló
Hevesi SE – Miskolci VSC 32 – 25 (2023.09.24. 16:00)

Az Ifi csapatunk a LU19 harmadik fordulóban a Heves otthonába látogatott. A mérkőzésre 10 főt számláló kerettel utaztunk.

(Kapusok: Gyulaházi Aida, Kapalkó Kitti Zsófi, Ignácz Laura Mezőnyjátékosok: Bencze Lili, Csőke Dorka, Kovács Tímea, Gutta Fruzsina, Kovács Tamara, Horváth Petra, Pásztor Netti)

A lányokkal augusztus óta dolgozunk együtt, így a mögöttünk álló időszak rengeteg feladat elé állította a csapatot és minket edzőket is. Nemtúlzás, ha azt mondom az alapoktól kellett újra kezdenünk mindent, legyen szó morális, mentális, technikai vagy taktikai dolgokról. Mindemellett a felkészülési időszakot és három ifi és egy felnőtt bajnoki fordulót követően a visszajelzések alapján elmondhatom, hogy jó irányt vett a társaság. Az előttünk álló út hosszú, amit bekell járnunk ahhoz, hogy eredményességben is előre tudjunk lépni. A szűk keret (10 fő) jelentősen behatárolja és korlátozza a lehetőségeinket. Jelenleg ez a fő problémánk, hogy nincs megfelelő mennyiségű játékosunk a korosztályban, így minden mérkőzés extra terhelést jelent a csapatomnak, mind fizikálisan, mind mentálisan, arról nem is beszélve, hogy az Ifi korosztály két fronton is teljesít. A sajátkorosztályuk mellett a felnőtt mezőnyben is egyaránt.

A hétvégi harmadik fordulót követően kijelenthetem, hogy egyáltalán nem szomorkodunk az eddigi eredményeink miatt. Jelenleg nem a számszaki eredmény a sikereink fokmérője. Tisztában vagyunk a nehézségeink súlyával és hatásával. Minden eddigi lejátszott bajnokin azonos képességű csapattal, de mi keretünknél bővebb keretekkel találkoztunk.

A vasárnapi napon lejátszott Heves elleni mérkőzésen is a létszámhiánynak köszönhetően nem sikerült szorosabb eredményt elérnünk. Ugyanez igaz az első fordulóban lejátszott Hatvan elleni idegenbeli és a második fordulóban Mezőkövesd ellen lejátszott hazai bajnoki fordulókra is.

A mögöttünk álló mérkőzéseket tekintve elmondható, hogy nehézségek és a nem éppen ideális sorozatterhelés ellenére is az első félidőben rendre komoly fejtörést okozunk az ellenfeleinknek. A Hatvan ellen az első félidő 25. percében 17:21-re 4 góllal is vezettünk. A Mezőkövesd elleni hazai bajnokin az első játékrész 25. percéig (16:17) fej-fej mellett haladtunk, és a Heves elleni mérkőzésen is 22 percig sikerült a lépést tartani az ellenféllel, de minden esetben igaz, hogy a létszámhiány miatt nem tudok kellő pihenőidőt biztosítani a játékosaimnak a mérkőzés közben, így a pályán kellene regenerálódniuk.

Jelenlegi helyzetünkben a számszaki végeredmények teljesen másodlagosak.

Minden esetben részcélokat tűzök ki a csapat elé, amit rendre sikerül teljesíteniük, így sikerélményekkel elégedetten és boldogan térünk haza minden forduló után.

Ha sikerül létszámban gyarapodnunk a jövőben, akkor az a mérkőzések végeredményeire is pozitív hatással lesz. Bízom benne, hogy mint ahogy eddig is, a jelenlegi kihívásokkal szemben is sikerül majd helyt állnunk.

A soron következő fordulónk hazai környezetben lesz. A Mezőkeresztes csapatát fogadjuk a Hermann Ottó Gimnáziumban 18:00 órától, ahová minden szurkolót, barátot, családtagot várunk szeretettel, nagyszükségünk van a támogatásukra a lelátóról.

Tabella