A Miskolci VSC kétszeres junior Európa-bajnoki bronzérmese, Sáfrány Péter nagyon kellemetlen ellenfelet kapott a nyitányra (férfi 90kg), de a kirgiz Isenbajev alig két perc után kénytelen volt fejet hajtani, ipponnal nyert a magyar fiatal.
A nyolcaddöntőben a bolgár Vladov még rosszabbul járt, ez a meccs csak harminchat másodpercig tartott, Sáfrány Péter bejutott a legjobb nyolc közé. A negyeddöntőben a francia Ngayap Hambou következett, aki ellen vazarival sikerült kiharcolni a továbbjutást.
Az elődöntőben az orosz Andoni ellen volt mit törleszteni, s a miskolci judós nem is maradt adós. Már a rendes küzdelmi időben „bent láttunk” egy vazarit (Andoni a fején elfordulva huppant az oldalára, Sáfány Péter pedig még a hátára is tudta borítani), de a bíró másképp ítélte meg a helyzetet nem látott okot arra, hogy ezt ponttal jutalmazza. Következett a hosszabbítás, amelyet Bartha Ákos tanítványa vezetett fel egy szép dobással. Andoni a hátára zuhant, a bíró azonban ezúttal sem ítélt akciópontot. Szerencsére a videózás után megadták az ippont, így a mi fiunk jutott be a világbajnoki döntőbe!

A fináléban a holland Tigo Renes következett, akivel Sáfrány Péter már a luxembourgi Európa-bajnokságon is együtt állhatott dobogóra, akkor a holland ezüst-, a magyar fiú pedig bronzérmet vehetett át. Bíztunk benne, hogy Renes ezen a napon ismét ezüstöt ünnepelhet…
Magyar szempontból remekül kezdődött a finálé, Sáfrány Péter egy ragyogó kiemeléssel vazaris előnybe került, majd egy intést begyűjtve tartotta az előnyét. Az utolsó perc elején megismételte akcióját, de újabb vazari helyett mate következett, mert már kintről indította az akcióját. Sebaj! Fél perc múlva megcsinálta a tatami közepén is: ide-oda dobálta a hollandot… Ez pedig már ippont ért, Sáfrány Péter junior-világbajnok lett!