2019.11.03 SZENT BENEDEK GIMNÁZIUM BUDAPEST

HERCULES SE – MVSC                   2:3 (25-21; 25-18; 16-25; 22-25; 9-15)

Vasárnap a HERCULES csapatánál vendégeskedtünk. Az első és második szettben nagyon sok technikai hibát vétettünk. A nyitásfogadásnál és a támadás befejezéseknél nem voltunk elég koncentráltak és határozottak, sok buta pontot adtunk a házigazdáknak. (2-0)

A harmadik és negyedik szettben a bátorság és a koncentráció a helyére került. A jó nyitásoknak köszönhetően meg tudtuk zavarni az ellenfelet. A nyitásfogadásunk följavult és a széleken rendre magabiztosan tudtuk befejezni a támadásokat. Így ki tudtunk egyenlíteni. (2-2)

 A mindent eldöntő ötödik szettet nem kezdtük jól (4-0), de hamar észhez tértek a lányok és a térfélcserét követően már nálunk volt az előny (7-8), és ez a lendület ki is tartott az szett végéig. (2-3) 

„Az egyik szemem sír a másik nevet. Sír, mert nagyok bátortalanok voltunk az első két szettben és olyan hibákat követtünk el, amiket szem szoktunk. Másrészről pedig boldog vagyok, mert volt tartás a lányokban hogy 2 szett hátrányból föl tudtak állni és megfordították a meccset. Csapatként küzdöttek. Mindenki hozzátette azt a kis pluszt, ami kellett a győzelemhez.”

Surányi István, Zsofnyák Márta, Hajduk Panna, Braun Dóra, Fülöp Csenge, Kovács Dorina, Szikora Evelin, Kerekes Attila, Papp Dóra, Kerepesi Zsófia, Czipa Anett, Bagi Alexandra, Papp Pernadett, Tóth Fanni