(Kriza Anna (balról a harmadik) az Európa-kupa dobogóján)

A miskolci Kriza Anna harmadik lett a lengyelországi Bielsko Bialában. Harminc ország sportolói léptek tatamira a dél-lengyel városban tartott Európa-kupán. Az ifjúsági korcsoportos nők 44 kilós súlycsoportjában bronzérmet szerzett Kriza Anna, a Miskolci VSC-MVSI tizenöt esztendős judokája.

„Az utánpótlás Európa-kupa sorozat olyan, mint a felnőttek Világkupa szériája – mondta Illyés Miklós, az MVSC elnöke, a klub judoedzője. – Évente általában nyolc állomása van, mi magyarok öt viadalon szoktuk képviseltetni magunkat. Annának öt mérkőzése volt: sorrendben orosz, török, cseh, ukrán és ismét orosz riválisokkal küzdött. Csak a töröktől kapott ki, a többit mérkőzését biztosan hozta, beleértve a bronzmeccset is. Szereplésével nagy lépést tett afelé, hogy kijusson a Szarajevóban sorra kerülő korosztályos kontinensbajnokságra.”

„Nagyon szeretem ezt a sportágat – nyilatkozta Kriza Anna, aki immáron kilenc éve judózik. – A lengyel versenyen huszonöten voltunk a súlycsoportomban, elégedett lehetek azzal, amit elértem. Amennyiben indulhatok a boszniai ifjúsági Európa-bajnokságon, szeretnék feliratkozni a pontszerzők közé, titkon pedig éremre vágyom. Itthon az ifjúsági B-korcsoportos országos bajnokság vár még rám, ezen a viadalon is szeretném letenni a névjegyemet.”

Kriza Anna hétfői és szerdai napokon egyaránt kétszer, a többi napon pedig egyszer tréningezik a Rendészeti Szakközépiskola termében – amíg nem újítják fel az MVSC-sporttelep csarnokát. Szakmai munkáját Kálmán Tibor és Kikucsi Dzsunna edzők irányításával végzi, iskolai tanulmányait pedig a Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumban folytatja.